vrijdag 31 maart 2017

Peter Pan: Het echte verhaal: benefiet in de geest van de schrijver J.M. Barrie



Peter Pan: Het echte verhaal maakt dromen waar. De succesvolle musical die sinds afgelopen oktober door Nederland toert, organiseert 31 maart een speciale voorstelling in de Schouwburg Amstelveen.

Via een crowdfundingactie bij Voordekunst.nl konden donateurs kaarten kopen voor kinderen die door afkomst of thuissituatie zelf nooit naar een theater (kunnen) gaan.

Het resultaat is dat 500 kinderen, samengebracht door Save the Children Nederland, Humanitas en Stichting Het Vergeten Kind, deze vrijdag 31 maart op het pluche van de Schouwburg Amstelveen naar het enerverende verhaal van Peter Pan: Het echte verhaal gaan kijken. Net zoals de schrijver van het verhaal J.M. Barrie het 100 jaar geleden ook wilde. Barrie nodigde bij de première tientallen kinderen uit kansarme milieus uit om voor het eerst in een theater naar een musical te komen kijken. De onbevangen blik en het aanstekelijke enthousiasme bij deze kinderen over het verhaal over de kracht van dromen zorgde dat de musical direct een succes werd.

Peter Pan het echte verhaal - Vliegt Recht Je Hart In
Elise Berends (Tarzan, Mamma Mia!) schreef de tekst en muziek en verzorgt de regie. Meervoudig John Kraaijkamp Musical Award-winnaar Jeroen Phaff (o.a. The Lion King, The Wiz & Tarzan) speelt in deze voorstelling over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn, de epische rol van Kapitein Haak. Hij gaat de strijd aan met Peter Pan, gespeeld door Roan Pronk (o.a. Billy Elliot de Musical & Mary Poppins) en Ferron de Wit (The Sound of Music & Shrek). Samen met Wendy Darling (Wera Misset & Bente Kruger) vliegen ze naar Nimmerland en komen ze erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk er geen enkele grens bestaat.

 

Paul Westgeest Communicatie ondersteunde voor NJMT de PR voor Peter Pan: Het echte verhaal.