vrijdag 13 oktober 2017

Muziek Mark Lotterman inspireert 100 kunstenaars, wetenschappers en meer



Psychiater Bram Bakker, uitgever/muziekkenner Vic van der Reijt, een schoolklas van 6-jarigen, grafisch vormgever Max Kisman, voedingswetenschapper Jaap Seidell, dichter Philip Hoorne, fotograaf Roel Rozenburg en vele andere schilders, hoogleraren, daklozen, essayisten en illustratoren: zij droegen allemaal bij aan ‘Holland’, het project van muzikant Mark Lotterman.
Lotterman vroeg wetenschappers, kunstenaars en anderen een bijdrage te leveren bij een van de negen liedjes van zijn nieuwe album ‘Holland’. Meer dan honderd mensen zijn al op zijn uitnodiging ingegaan om zich te laten inspireren door zijn muziek. In hun eigen vakgebied, hun eigen taal, hun eigen vorm.

Lotterman ontving een enorme verzameling kunst, wetenschap en persoonlijke verhalen. Op www.albumholland.com staan de negen liedjes en de binnengekomen strips, foto’s, videoanimaties, liedjes, lezingen, gedichten, playlists en meer.

Boek, album, exposities en concerten
Op vrijdag 13 oktober verschijnt het album en het allesomvattende, prachtig vormgegeven boek met alle bijdragen. Dat is tegelijk het startsein voor exposities in TENT, NL=US en Via Kunst en in november concerten in Zaal De Unie, allemaal in het hart van zijn stad: Rotterdam. Daar hangen en staan de kunstwerken, worden lezingen gehouden, video’s vertoond, dragen dichters voor en zijn er optredens van muzikanten.