dinsdag 31 oktober 2017

NPO Focus: weet meer

Het online platform NPO Focus geeft antwoord op vragen over Cultuur, Geschiedenis, Politiek, Economie en Wetenschap. Actuele verhalen met unieke video's uit 65 jaar publieke omroep.

NPO Focus is een innovatief online concept dat is geïnitieerd door de NTR en dat zich richt op informeel leren voor volwassenen in Nederland. NPO Focus biedt op een luchtige en toegankelijke manier verdiepende inhoud en achtergrond bij de content van de NPO. Hoe? Door vragen te beantwoorden en bij deze uitleg gebruik te maken van beeld- en geluidsmateriaal uit 65 jaar omroepgeschiedenis. 
Deze zogeheten vensters behandelen een scala aan onderwerpen: van Hoe is IS ontstaan? en Wie was Vincent van Gogh? tot Waarom is roken niet verboden? en Wie was Malcolm X? De antwoorden bestaan uit tekst, maar de collectie van de NPO vormt daarnaast de grondstof voor de vensters. Het kan daarbij gaan om individuele programma’s, maar ook om een combinatie van fragmenten van verschillende NPO-titels. Met een gestaag groeiend aantal vensters is NPO Focus de encyclopedie (in wording) van de publieke omroep.

www.npofocus.nl

Paul Westgeest zoekt in opdracht van NTR voor NPO Focus contact met mogelijke partners.